De praktijk

Mondzorgpraktijk Garderen

In onze praktijk werken wij als professioneel team, met de modernste apparatuur en technieken.
 
In onze praktijk vinden tal van activiteiten plaats rondom algemene tandheelkunde en preventie. Wij zijn een erkend leerbedrijf voor het opleiden van tandartsassistenten en mondzorgkundigen.
 
Van beneden naar boven ziet het pand er als volgt uit:
In de kelder van het gebouw bevindt zich een ruime voordracht ruimte. Hier worden regelmatig cursussen en trainingen gegeven. De ruimte is uitgerust met veel technisch ondersteunend materiaal. Voor de ontspanning na de inspanning is er een gezellige bar aanwezig.

Wij beschikken over 5 behandelkamers, elk voorzien van moderne units, van alle gemakken voorzien en uitgerust met de nieuwste apparatuur. Wij hebben de beschikking over digitale röntgen-scan-apparatuur en OPT.
In de comfortabele wachtkamer kunt u zich digitaal aanmelden voor uw afspraak via de barcode op uw afsprakenkaartje, of door het touch screen te gebruiken.
 
Op de eerste verdieping bevindt zich Implantologiepraktijk Garderen.

Ons team

Paul van Dam

Tandarts-eigenaar

BIG 49020558502

Geschiedenis

Op 7 december 1981 was het Peter van der Schoor die als jonge, net afgestudeerde tandarts, besloot een mondzorgpraktijk te beginnen in Garderen. Ondanks het feit dat dit niet door iedereen met vertrouwen tegemoet werd gezien, zette hij zijn plan toch door. Hij zette aan de Paleisweg 5 een eenvoudig gebouw neer met een behandelkamer. In eerste instantie werkte hij er met een assistent, maar later werd dat uitgebreid met een aantal parttimers.

Door de groei van het aantal patiënten werd er in december 1989 een tweede tandarts aangetrokken, Paul van Dam. Door de beide tandartsen werd een maatschap aangegaan in januari 1991, zoals die vandaag de dag nog steeds de basis vormt voor de huidige praktijk.

Intussen kwam er in 1990 een praktijkruimte in Uddel bij, in het toenmalige Kruisgebouw. In 1992 werd het gebouw in Uddel verbouwd en verhuisde onze praktijkruimte naar de andere kant van het Kruisgebouw. Nog steeds wordt er in die ruimte met veel plezier gewerkt.

In 1990 werd ook in Garderen het pand verbouwd. Er kwam een tweede behandelkamer bij door als het ware een schil om het oorspronkelijke gebouw heen te bouwen.
Door de voortdurende groei van de praktijk en het uitbreiden van het behandelaanbod, was een tweede grote verbouwing van de praktijk onvermijdelijk. In 2001 werd gestart met een grote uitbreiding van het pand, zowel in de breedte als in de hoogte.
Er ontstond zo een grote kelder, te gebruiken voor voordrachten en cursussen. Op de begane grond kwamen totaal vijf behandelkamers.
In 2007 werden op de 1e verdieping twee behandelkamers, alsmede een bibliotheek voor studiedoeleinden in gebruik genomen.

In april 2021 is Paul van Dam solo eigenaar van de Mondzorgpraktijk geworden en is de Implantologiepraktijk overgenomen door Martijn Kerver.

Helaas hebben wij op 10 oktober 2021 afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega en vriend Peter van der Schoor. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij mogelijk heeft gemaakt en ons heeft nagelaten.
Klik hier voor het In Memoriam.