Tandheelkunde

Tandheelkunde

Wij zijn u graag van dienst op het gebied van de algemene tandheelkunde: van het halfjaarlijkse PMO (Periodiek Mond Onderzoek) tot het volledig opknappen van uw gebit en alles daar tussenin. Daarbij maken wij gebruik van de modernste apparatuur en technieken.
Een duurzaam behoud van uw gebit, dat staat in al onze behandelingen centraal. Uit de combinatie van onze professionele kennis, de status van uw gebit en uw persoonlijke wensen kiezen we in overleg met u de best passende behandeling. 

Welke behandelingen kom je onder andere tegen bij de tandarts?

Witte vullingen

Kroon en brugwerk

Tandvleesbehandelingen

Behandelmogelijkheden

Behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld: vullen van gaatjes in uw gebit met behulp van tandkleurige vulmateriaal; plaatsen van kronen en/of bruggen; trekken van tanden of kiezen; aanmeten van een prothese, frameprotheses en plaatjes; sealen van kiezen; tandvleesbehandelingen.

Uiteraard geldt: Voorkomen is beter dan genezen. In de tandheelkunde werkt het al net zo. Zelfs als u gezegend bent met een gaaf gebit, dan nog is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren. Zo voorkomt u gaatjes of erger. Met goed onderhoud voorkomt u mogelijk langdurige of ingrijpende behandelingen.

U bent van harte uitgenodigd uw vragen over de diverse behandelmogelijkheden tijdens uw bezoek voor te leggen aan uw tandarts. De tandarts kan u ook folders overhandigen over de diverse behandelingen. Tevens kunt u meer uitleg over verschillende behandelingen vinden op de volgende site: www.allesoverhetgebit.nl
Afbeelding bij Behandelmogelijkheden

Voorbeelden

T Scan

De T Scan is een digitaal scan apparaat dat uw tandarts kan gebruiken om uw manier van dichtbijten in beeld te brengen. Doormiddel van dit apparaat is het voor tandarts patiënten mogelijk om inzicht te krijgen in het krachtenspel in uw mond. De wijze waarop uw boven en ondertanden op elkaar komen is namelijk uitermate belangrijk voor de gezondheid van uw gebit. Tot op heden gebruikte de tandarts hiervoor articulatiepapier (een speciale folie, waarop inkt zit dat afdrukken geeft op de kiezen en tanden, indien zij elkaar raken) Deze folie heeft als manko dat het niet de timing geeft van het op elkaar komen van de tanden en de hoeveelheid kracht die hierbij ontstaat. Met de T Scan kan uw tandarts wel zien hoe uw tanden en kiezen elkaar raken (occlusie) en of uw occlusie en articulatie (de horizontale beweging van de onderkaak op de bovenkaak) goed in balans is. Is dit niet het geval, dan kan dit leiden tot veel (onbegrepen) pijnklachten.
Afbeelding bij T Scan

Wortelkanaalbehandeling

 
 

Bekijk ook deze mondzorg specialisaties